Metallin pinnoitus

Metallin pinnoitus on tärkeä vaihe metallisen tuotteen viimeistelyssä. Ilman metallin pinnoitusta kappaleen korroosionkesto ja ulkonäkö eivät välttämättä ole tyydyttäviä useisiin käyttökohteisiin. Metallin pinnoitus on usein edullisin tapa myös pidentää kappaleen käyttöikää.

Kattavan yhteistyöverkostomme avulla pystymme toteuttamaan haastavimmatkin toiveet erilaisille pinnoituksille, joiden avulla metallin pinnoitus on mahdollista tehdä tarkkaan kappaleen käyttökohteen mukaisesti.

Metallin pinnoitusmenetelmät

  • Kromaus: metallipinnoite, jota tyypillisesti käytetään nikkelikerroksen päällä tuomaan kestävyyttä ja ulkonäköä. Kromipinnoitetta käytetään lisäämään korroosionkestoa, kulutuksen kestoa, ulkonäköä ja säilyttämään öljy liukupinnalla. Kromaus soveltuu mm. seuraaville materiaaleille: teräs, sinkkiseokset, kupariseokset, valurauta, alumiini.
  • Pulverimaalaus (jauhemaalaus, polttomaalaus): yleisin metallien ja metallituotteiden pintakäsittelymenetelmä. Se antaa erittäin kovan, sekä mekaanista että kemiallista kulutusta, kestävän pinnan tuotteille tai raakamateriaaleille. Varsinkin suurivolyymisissa ohutlevytuotteissa jauhemaalauksen edut ovat merkittävät; se on edullinen, ekologinen, nopea ja kestävä pinnoitus, joka soveltuu mainiosti myös moniulotteisille kappaleille sekä valutuotteille.
  • Märkämaalaus: paras (ja usein ainoa vaihtoehto) kaikissa niissä tapauksissa, joissa tuotteen materiaali tai jokin sen osa ei salli muun tyyppisten pinnoitusmenetelmien käyttöä tuotteen lämmönkestävyyden, vaaditun värisävyn, kappaleen koko-, tai painoluokan tai pinnoitteilta vaadittujen erikoisominaisuuksien vuoksi.
  • Kuumasinkitys: pitkäaikaisen korroosiosuojauksen käytetyin menetelmä. Kuumasinkitys suojaa teräsrakenteita ruosteelta yleensä vuosikymmeniä ilman huoltoa.
  • Sähkösinkitys: yleisin teräksen elektrolyyttisistä pinnoitteista. Käsittelyllä syntyvä pinnoite antaa kohtuullisen korroosiosuojan ja miellyttävän ulkonäön edullisesti. Pinnoitetta käytetään usein myös maalauksen alla parantamaan korroosio-ominaisuuksia ja maalin kiinni pysyvyyttä.

Ota yhteyttä metalliteollisuuden ammattilaiseen

Autamme sinua löytämään oikean pinnoituksen tuotteellesi. Saat meiltä kokonaisvaltaisen palvelun suunnittelusta osavalmistukseen sekä kokoonpanoon ja viimeistelyyn.

Kiinnostuitko - pyydä tarjous!

Onko sinulla idea ja tarvitset toteuttajan? Haluatko apua suunnitteluun? Yksittäiskappale vai sarjatuotanto?

Ota yhteyttä

Voit ottaa meihin yhteyttä tällä lomakkeella. Täytä kenttiin vähintään nimesi ja puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian.

Tarjouspyyntö

Voit pyytää meiltä tarjouksen tällä lomakkeella. Täytä kenttiin vähintään nimesi ja puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi ja kerro mistä palvelusta haluaisitte saada tarjouksen.