Särmäys

Särmäyksessä metallilevy taivutetaan taivutuskoneella. Taivuttamalla ohutlevytuotteesta voidaan työstää halutun muotoinen ilman hitsausta. Särmäämällä voidaan toteuttaa sekä valmiita tuotteita että jatkojalostukseen meneviä osakokonaisuuksia. Särmäys tehdään särmäyspuristimella, joka taivuttaa metallilevyn paineilman ja hydrauliikan avulla. Ohutlevyä taivutetaan siihen sopivalla särmäyspuristimella yleensä kylmänä, mutta poikkeustapauksissa, esimerkiksi erittäin paksun materiaalin särmäyksessä, materiaalia voidaan myös esilämmittää. Särmäämällä metallilevyn taivuttaminen onnistuu erittäin tarkasti.

Metallilevyn taivutus asiakkaan toiveiden mukaan

Meiltä onnistuvat haastavimmatkin särmäykset nykyaikaisten ja monipuolisten koneiden avulla. Taivutamme niin metallilevyjä kuin putkia ja puikkojakin. Tarvittaessa käytämme apuna työhön varta vasten valmistettuja työkaluja. Isommat erät särmäämme sujuvasti särmäysrobotilla.

Särmäämme seuraavia materiaaleja:

  • rakenneteräs
  • ruostumaton teräs
  • alumiini
  • kupari
  • messinki

Voimme myös valmistaa omia erikoistyökaluja vaativiin tuotteisiin, jotka muuten pitäisi tehdä monessa eri vaiheessa. Kysy siis rohkeasti meitä toteuttajaksi, mikäli mielessäsi on erikoisempi projekti.

Särmäämisen jälkeen tuotteet voidaan asiakkaan halutessa jatkokäsitellä esimerkiksi hitsaamalla tai maalaamalla.Suunnittelemme tarvittaessa särmäyksen alusta loppuun asiakkaan kuvien mukaan.

Laadukkaat särmäystuotteet valmistuvat millintarkasti – levytuotteiden mittatarkkuus varmistetaan huippuluokan särmäyspuristimilla. Valmistamme tuotteita yhdestä mallikappaleesta aina satojen kappaleiden sarjoihin. Särmäystä voidaan käyttää moneen käyttötarkoitukseen, mutta yleisimpiä särmäämällä tehtyjä ohutlevytuotteita ovat esimerkiksi erilaiset kotelot, kiinnikkeet, peitelevyt ja kaappien osat. Särmäyksen yhteydessä pystymme mm. kiinnittämään kappaleisiin tarvittavat kierreinsertit ja puristekiinnikkeet.

Metallin särmäyksen edut

Metallin särmäyksessä on useita etuja verrattuna esimerkiksi hitsaukseen. Ensinnäkin automaattiset särmäyspuristimet tekevät kappaleisiin vähemmän virheitä, mikäli vaihtoehtona ajatellaan käsin hitsausta. Särmätystä tuotteesta puuttuvat hitsausjäljet, joten särmätyn kappaleen pintakäsittelyjälki on kauniimpi ja kappaleen sileä pinta on helpompi pintakäsitellä. Kattavan yhteistyöverkostomme ansiosta saat särmäystuotteet myös pintakäsiteltynä haluamallasi tavalla. Tuotteet voidaan esimerkiksi kuumasinkitä, maalata tai kromata. Tutustu kauttamme saataviin metallipinnoitus vaihtoehtoihin.

Konekanta

  • Särmäyspuristin Finn-Power 160t/4000
  • Särmäyspuristin Finn-Power 125t/3000
  • Särmäyspuristin CoastOne 50t/1600
  • Levymankeli 2kpl
  • Särmäysrobotti Motoman

Metallin särmäystä ammattitaidolla

Plate Powerilla on metallituotteiden suunnittelusta ja toteutuksesta kertynyt rautainen ammattitaito jo parinkymmenen vuoden ajalta. Pyydä siis tarjous metallin särmäyksestä metalliteollisuuden ammattilaiselta!

Kiinnostuitko - pyydä tarjous!

Onko sinulla idea ja tarvitset toteuttajan? Haluatko apua suunnitteluun? Yksittäiskappale vai sarjatuotanto?

Ota yhteyttä

Voit ottaa meihin yhteyttä tällä lomakkeella. Täytä kenttiin vähintään nimesi ja puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian.

Tarjouspyyntö

Voit pyytää meiltä tarjouksen tällä lomakkeella. Täytä kenttiin vähintään nimesi ja puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi ja kerro mistä palvelusta haluaisitte saada tarjouksen.